torsdag 13. november 2008

Late dager


Det beynner å bli temmelig mørkt ute, og da får jeg veldig lyst til å bare bli i sofaen og gjøre koselige ting. Jeg sluker alt annet enn pensum for tiden, og har vært mye på nettet. Det har ført til at jeg har oppdaget eksistensen av bloggverden (velkommen etter, ja), og liker mye av det jeg ser. Siden jeg er glad i å skrive, og innimellom får et voldsomt formidlingsbehov, fant jeg ut at jeg vil prøve selv.

Vel, siden jeg har dillet en del i det siste, begynner jeg likegodt med litt dilletips. Først ut er http://www.travelpod.com/traveler-iq . Her får du opp et verdenskart og må klikke så fort du kan på de destinasjasjonene som kommer opp. Det som er litt dumt, er at kartet er litt lite. Dessuten skal det litt til å få høy IQ her! Jeg ble inspirert til å lese en hel natt(la meg kl9 om morgenen) i mitt atlas Geographica for å lære litt mer om verden. Traveler-IQ-en min gikk ikke nevneverdig opp etter det, men jeg synes jeg har fått mye bedre oversikt likevel, og dessuten har jeg fått satt litt historisk kunnskap på plass.

Det neste tipset har jeg fått fra Virrvarr, nemlig http://typelogic.com/. Her finner du en oversikt over ulike personlighetstyper etter en Jung-inspirert modell. For å teste deg selv, gå hit: http://www.humanmetrics.com/cgi-win/JTypes2.asp . En ganske interessant måte å dele opp personlighetstyper på, synes jeg. (ble forøvrig en INFP her. På noen punkter kjente jeg meg igjen i en del andre av typene, men den her stemte nok best likevel)

Og hvis du virkelig føler for det, så kan du teste IQ-en din på: http://www.illustrertvitenskap.com/htm/IQTest/no/index.html
Det bra med denne testen, er at oppgavene er ganske varierte. Det finnes en god del IQ-tester rundt på nettet, og tar du flere, vil du sikkert få ulike verdier. Særlig den som er glad i logikk, vil nok kose seg med sånt. Ikke noe å henge seg for mye opp i, vil jeg mene:)

Ingen kommentarer: