onsdag 10. desember 2008

Dagens post

Kjæresten: ”Hvorfor lukter det så godt fra utenlandske brev?”
Han hadde fått et brev fra USA. Og, ja, det luktet godt! Litt som nye klær. Et helt vanlig, formelt brev. Jeg hadde fått et norskt brev fra lånekassen, og det luktet ingenting som helst.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lånekassa burde definitivt bruke litt godlukt i posten sin synes jeg. Så kunne det vært litt mer hyggelig å høre fra dem.

Jeg er veldig fascinert av lukt. Som hvordan en mindre pen person kan være skikkelig tiltrekkende fordi vedkommende lukter godt. Og hvor tydelige og intense minner som kan bli vekket ved en bestemt lukt.

fnugg sa...

Ja, det er utrolig hvor man husker lukter, og minner knyttet til dem. Hvis noen sier at jeg lukter godt, særlig hvis jeg ikke har på meg parfyme, så blir jeg glad:) Du har kanskje lest Proust? Skikkelig fint det med disse Madeleinene dyppet i te som får ham til å huske.

Anonym sa...

Ja Proust og madeleinekakene er vel en de mest klassiske skildringene av luktens evne til å bringe fram minner. Veldig godt beskrevet. Proust er nydelig.

Kathleen sa...

Hm, det har jeg aldri tenkt på. Ikke at jeg får så mange brev fra utlandet, men det hender jeg får det. Det skal jeg prøve å lukte etter neste gang.