onsdag 10. desember 2008

Saks og papir
Det hele begynte med at Rullerusk kommenterte om at snøfnugg-bildene her på bloggen minte henne om sånne papirklippeting man laget på barneskolen. Jeg begynte å mimre om det selv, og tok frem noen ark, brettet litt og klipte noen forsiktige hull, og teipet det opp i vinduene. ”Jeg vil også prøve!” sa kjæresten min. ”Jeg skal lage den fineste, det her er geometri, og litt som graffiti!”, sa han ivrig. Han begynte med å brettte veldig merkelig, og klipte heftig løs, og jeg lo, for jeg var sikker på at det ikke kom til å henge sammen. Men så brettet han opp, og det var en nydelig stjerne! Så lagde han én til, og den var enda finere. Vel, den som ler sist, ler best.

Senere kom hans bror på besøk, og vi klipte og klipte, og koste oss og konkurerte litt om å lage finest figur. Vi brettet 4 ganger og 3 ganger, det ble stjerner og snøfnugg, og vinduene ble fulle. Min kjærestes bror begynte også så smått å brette i tre dimensjoner, noe som selvfølgelig fikk storebror til å sette igang med enda mer ambisiøse prosjekter. Han lagde først en tredimensjonal stjerne, før han forlot hele juletemaet for å lage en 8-siders terning, og deretter en 20-siders. Han ville gjerne konkurrere om hvem som fikk til disse utfordringene først(vi har ikke passer og linjal engang, så det her bydde på en del bry for trøtte hoder)Vi takket klokelig nei og holdt oss til våre egne prosjekter. Min kjærestes bror lagde heller en 4-siders terning, samt diverse kunstneriske julekreasjoner, som engel, påfugl og nisser på rad, mens jeg stort sett holdt meg til det flate og prøvde å lage finere og mindre snøfnugg samt kristorn og julestjerner etter et utmattende og ikke fullført forsøk på en slags 27-siders terning. Vi gikk tom for teip, så nå har vi en hel liten kasse fylt med diverse papirornamenter.

Du kan se noe av resultetene her, men dette er early works, altså, vi har mye mer! Ovenfor kan du se de tredimensjonale vidundrene som min kjæreste mer enn gjerne viser frem. Det kan også nevnes at hele leiligheten nå er full av små paipirbiter, de er overalt på gulvet, under sofaputene, ja, til og med i oppvaskmaskinen var det havnet et par-tre biter. '

Neste steg i prosjektet må bli å skaffe farget papir og limstift, og lage hjemmelagde kort og gavelapper..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, dere er bare utrolig flinke da! Tror ikke jeg kunne fått til noe sånt. Mine brette og klippe-evner har neppe økt siden barneskolen... men åh, nå fikk jeg skikkelig lyst på noen sånne fine snøkrystaller til å lime på vinduene mine...

fnugg sa...

Du får det helt sikkert til! Og det var jo din idé, du burde absolutt prøve:)

kopi luwak sa...

My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can’t imagine just how much time I had spent for this information!

Thanks